18 Jul 2016

Biskut Susu Tok Sungai



Bahan-bahan:
  • Tepung jagung 1 paket
  • Susu pekat 1 1/2 tin kecik
  • ceri merah(hiasan)

Cara memasak:
  1. Tapiskan tepung jagung ke dalam mangkuk besar,masukkan susu kemudian gaul dan uli hinggan menjadi adunan yang mudah terbentuk.
  2. Sekiranya adunan masih susah di bentuk masukkan lagi susu pekat(jangan sesekali masukkan air ke dalam adunan tepung kerana ia akan menyukarkan proses membentuk bulat dan kuih akan menjadi keras)
  3. Uli dalam bentuk bulat dan hiaskan dengan ceri merah.
  4. Panaskan oven pada suhu 150 celcius dan bakar sehingga 15-20 minit.

Pesanan:

Biskut yang manis memang serasi dengan sesuatu yang panas!!so Selamat Mencuba dan Happy Cooking!!!!


Tiada ulasan:

Catat Ulasan