- sosej
- roti gardenia
- kepingan cheese
- cili flakes(bagi yang suka element pedaih macam saya)
- biskut marie
- garam
- butter(kalau tak guna butter minyak pun boleh)
- telur
Cara memasak:
- Cairkan butter kemudian goreng sosej, goreng sosej separuh masak.
- Untuk crumb dia kita hancurkan biskut marie,perasakan dengan garam dan untuk element pedaih kita masukkan cili flakes kemudian gaul hingga sebati.
- Roti gardenia kita ketok-ketok supaya leper untuk senang kita nak gulungkan dengan sosej.
- Pecahkan telur dalam bekas berasingan,telur disini bertindak macam glue untuk melekatkan crumb biskut marie.
- Langkah terakhir,letakkan cheese di atas permukaan roti,di ikuti dengan sosej kemudian gulung.
- celup gulungan sosej ke dalam telur kemudian kedalam serbuk crumb marie.
- Goreng sosej gulung istimewa kedalam baki butter yang digunakan tadi.
Pesanan:
Sosej gulung istimewa sedap di makan panas-panas bersama sos cili!!! Selamat Mencuba dan Happy Cooking!!!!!
Tiada ulasan:
Catat Ulasan