15 Jul 2016

Sosej gulung istimewa



Bahan-bahan:

  • sosej
  • roti gardenia
  • kepingan cheese
  • cili flakes(bagi yang suka element pedaih macam saya)
  • biskut marie
  • garam
  • butter(kalau tak guna butter minyak pun boleh)
  • telur


Cara memasak:

  1. Cairkan butter kemudian goreng sosej, goreng sosej separuh masak.
  2. Untuk crumb dia kita hancurkan biskut marie,perasakan dengan garam dan untuk element pedaih kita masukkan cili flakes kemudian gaul hingga sebati.
  3. Roti gardenia kita ketok-ketok supaya leper untuk senang kita nak gulungkan dengan sosej.
  4. Pecahkan telur dalam bekas berasingan,telur disini bertindak macam glue untuk melekatkan crumb biskut marie.
  5. Langkah terakhir,letakkan cheese di atas permukaan roti,di ikuti dengan sosej kemudian gulung.
  6. celup gulungan sosej ke dalam telur kemudian kedalam serbuk crumb marie.
  7. Goreng sosej gulung istimewa kedalam baki butter yang digunakan tadi.

Pesanan:

Sosej gulung istimewa sedap di makan panas-panas bersama sos cili!!! Selamat Mencuba dan Happy Cooking!!!!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan